5 tips

5 tips

Bent u zich aan het oriënteren op de aanschaf van een nieuwe keuken? Zo’n aanschaf is een grote uitgave waarbij u meestal niet direct in de winkel een beslissing neemt. De meeste mensen kopen tenslotte slechts een paar keer in hun leven een nieuwe keuken. En zoals bij alles, is het altijd een beetje van jezelf en een beetje van de specialist.

 
header 5 tips
 

Vijf tips voor de aanschaf van een nieuwe keuken

Het Keukenhuis geeft u vijf tips om u te helpen bij het kiezen van uw nieuwe keuken. Want wij weten dat u heel blij wordt van heel veel service...

  1. Maak voordat u gaat winkelen voor uw nieuwe keuken een tekening van de gewenste indeling. Zet in deze tekening alle afmetingen van de keuken. Geef op de tekening ook aan waar de aansluitingen voor water, gas en elektra, de ramen, deuren en radiatoren zitten. Dat maakt het een stuk makkelijker voor onze adviseur om een accurate tekening voor u te maken. Wij weten dat u heel blij wordt van heel veel service, dus onze keukenhuis-specialist zal dan ook bij u thuis de situatie in ogenschouw komen nemen.
  2. Maak een wensenlijstje met (inbouw)apparatuur die u graag in uw keuken wilt hebben of handige functies die de apparaten moeten hebben. Zou u bijvoorbeeld graag een oven willen met kleine of grote inhoud, een met een magnetronfunctie erin of juist een stoomoven? En heeft u behoefte aan een koelvriescombinatie met een ruim vriesgedeelte of aan een wijnklimaatkast erbij?
  3. Laat de hoogte van het werkblad afstemmen op de lengte van de hoofdgebruiker van de keuken. Er moet zo’n 10 tot 15 cm afstand zijn tussen uw elleboog en het werkblad, wanneer u uw arm in een hoek van 45 graden houdt.
  4. De kookplaat en de spoelbak kunnen beter niet te ver bij elkaar vandaan geplaatst worden en zonder looppad er tussenin. Vieze vaat kunt u dan direct in de spoelbak plaatsen, zonder de hele keuken onder te morsen.
  5. Komen er regelmatig kinderen in de keuken? Houdt u dan rekening met de kindvriendelijkheid van de keuken die u uitkiest. Zo hebben de meeste ovens een kinderslot. En voor de nieuwe kookplaat, zou u inductie kunnen overwegen. Een groot voordeel van inductie is dat de kookzone vrijwel direct koud is na uitschakeling en bovendien geen warmte afgeeft zonder aanwezigheid van een pan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy statement pagina. OK