Werkbladen

Werkbladen

Een werkblad moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. In het algemeen zijn de verkrijgbare werkbladen heel onderhoudsvriendelijk. Direct op het blad snijden of hakken is echter bij geen enkel blad verstandig.

 
header Werkbladen
 

Ervaar Het Keukenhuis

Spoelen

Niets gebruik je vaker in je keuken dan de spoelbak. Best de moeite waard dus om je eens uitgebreid te oriënteren in deze wereld, want de ene spoelbak is absoluut de andere niet. Spoelbakken zijn vandaag de dag in meer vormen en materialen te krijgen dan ooit. Soms worden zelfs handige accessoires als afdruipblad, snijplank of inzetvergiet toegevoegd. Deze overvloed aan opties maakt het kiezen van de ideale spoelbak voor je keuken een hele beleving.

Spoelen bij Het KeukenhuisElegante en moderne werkbladen bij Het Keukenhuis

Vaak een van de meest onopvallende maar ook een van de meest intensief gebruikte onderdelen van de keuken is de kraan. Gemiddeld wordt hij zo'n 90 keer per dag open- en weer dichtgedraaid in een keuken. Kranen zijn er in allerlei soorten, maten en designs - van retrokranen tot hypermoderne, gestroomlijnde uitvoeringen. Je kunt dus eenvoudig een kraan kiezen die goed aansluit op de uitstraling van je keuken.

Mogelijkheden

Een houten blad moet u om de zoveel tijd opnieuw oliën, om vochtgevoeligheid te voorkomen. Voor die kleine moeite heeft u een prachtig natuurproduct, dat uw keuken een warme uitstraling geeft. Kleine krasjes worden eenvoudig weggeschuurd en u kunt kiezen uit beuken, kersen, teak, essen, eiken of esdoorn.

Roestvrij staal heeft een veel koelere, lichte uitstraling. Prachtig in een strakke designkeuken en bovendien ijzersterk en heel hygiënisch. U kunt er echter niet zómaar een hete pan opzetten. Dat kan wel bij een werkblad van natuursteen of van een machinaal vervaardigde steensoort als Cesarstone®. Natuursteen is net als hout een natuurproduct en dus altijd anders. Vooral graniet wordt veel gebruikt. Het is er in allerlei kleurstellingen en structuren. Stuk voor stuk keihard, maar wel wat poreus. De machinaal vervaardigde steensoorten, geperst van bijvoorbeeld natuurlijke kwarts, hebben geen poriën en zijn dus extra hygiënisch. Ze missen echter de tekening van een echt natuurproduct. Daarentegen is dit materiaal zeer hard, kras- en slijtvast en leverbaar in allerlei trendy kleuren.

Ook kunststof bladen zijn er in vele kleuren en met diverse randafwerkingen. Makkelijk schoon te houden, duurzaam en niet duur. Een nostalgisch tintje? Kies dan voor terrazzo. Dit zijn kleine stukjes marmer en eventueel ook kleuraccenten verwerkt in een mengsel van cement. Oerdegelijk, krasvast en hittebestendig.
And last but not least, dé trend van het moment: de betonlook.

Allerlei soorten werkbladen bij Het Keukenhuis

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vindt u op onze Privacy statement pagina. OK